JaJa'Z Latest Stories

Saturday, August 21, 2010

Kadang2 Bazar Ramadhan Mengecewakan !!

(Pic By Gugel)

Kuih Ketayap MASIN!
Kuih Popia basah PEDAS & TAWAR!

Ni lah menda nya yang jaja tak suka kalau membeli kuih2
atau sebarang makanan pun kat Bazar Ramadhan..

Kalau gi Bazar Ramadhan, kuih ngan lauk belambak2
segala macam kuih berwarna-warni ada
kuih bergoreng,kuih kukus,kuih berlipat2,kuih bergulung2
korang sebut jek nak apa..semuanya ada..
tapi masalahnya tak tau mana yang sedap, mana plak yang 'kureng'

Tak bleh ke penjual2 ni buat kuih sama jek sedapnya macam nak masuk
ke perut diaorang!
kalau bulan tak puasa, nak jek jaja suruh diaorang rasa sendiri kuih yang diaorang
jual tu..biar diaorang nilai sedap ke tak...
nak jual kena la ikhlas...
jangan la pk nak cari keuntungan jek....

Jaja'Z: Awat la aku tak reti buat kuih..sheeesss!

5 Beu-T Is Talking:

Danial Ikhwan Jaafar said...

ish kak ja, belajor le buat kuih. tak susah, cuma leceh nak kemas balik barang2 lepas guna la. hahaha.
tapi boleh je kak ja. selamat maju jaya! woohoo~~

JaJa'Z said...

danial: akak bab2 kuih ni memang fail la...something to do with flour memang akak tak reti...

Lelord said...

huhuhu...btulkan kadang kat bazaar ramadan makanannya mcm2 ade tapi rasa kurang. Cam aritu bazaar kat sini jual la makanan mesia ni...mahal mmg la mahal, ok la kalau mahal tapi kualiti kena jaga, tapi ni agak mendukacitakan :(

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

oh setuju..sepanjang puasa ni.
da 2kali terkena air tebu masam.

nasi kerabu basi, kuih kukus balik. tak fresh langsung..

aZaMieTa said...

semalam pong ita beli sardin roll dgn donat sambal. sardin tu dh rase masam. and donat tu mcm panaskan jek. dh keras & sambal tu dh kering. mmg hampeh!~

Related Posts with Thumbnails