JaJa'Z Latest Stories

Monday, August 9, 2010

'DEVIL' Cake Untuk Potluck Pra~Ramadhan Esok...

Assalamualaikum
Selamat malam semua
Alhamdulillah..
insyallah sehari lagi kita dah mula berpuasa..
cepat betul masa berlalu kan?
tau2 dah nak puasa dah

Memandangkan esok hari last sebelum mula berpuasa
kitorang cikgu cikgi ni plan for pra ramadhan potluck..
lagi pun ada beberapa orang cikgu yang dah berniat nak menjamu makan
boleh la buat sekali esok..
jaja and the geng tempah nasi tomato,ayam rempah ngan dalca
ada cikgu nak belanja nasi lemak...pengetua plak nak bagi nasi dagang
nampak gayanya esok kantin tak laku la...
cikgu2 lain kitorang pesan bawa pencuci mulut atau menda yang lain
kalau semua bantai bawa nasi, nanti byk la plak kan....

Dan memandangkan esok kebetulan ada potluck
jaja pun teringin la nak sponsor cake...
bukan sebarang kek tau..
kata tuan nya
" ni kek Setan a.k.a DEVIL cake"
pasai apa namanya devil cake..tak plak jaja interview soalan tu ke tuannya tadi..hehhe
lama dah jaja nak menempah kek2 ni,tapi tak berkesempatan
dah ada potluck, bleh jaja menempah sebijik...
Ni la rupa DEVIL cake tu...
jaja tempah dari KAK ZURA
kakak sorang ni memang terror buat home made cake..menarik2 je gambo2 kek
kat dalam blog dia..
kalau ada sesapa yang berminat nak menempah, sila2 jangan memalu
nak menjengah ke blog kak zura jaja ni....
tapi..kalau rasa dok Pontian ke..tak pun Banting ke...
harap maaf la ek..ni khas untuk yang dok Kuantan jek..
hehehhehehe


Ni la rupa kek nya..tapi 2 gambo ni jaja cilok dr blog kak zura..
ampun 'tuan tanah'..
hehhehhehe

Untuk semua pembaca JAJA'Z
jaja ucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan Al-mubarak
dan selamat juga menjalani ibadah puasa..

12 Beu-T Is Talking:

lemongrass said...

Lah, I ingat you dah beli oven sempena nak baking macam2 masa Ramadhan and Syawal nanti, hehehe.

JaJa'Z said...

kak min: bab oven tu..blom dapat approve dari en zack la..dia suruh jaja senaraikan apa yg jaja bleh masak dengan guna oven tu...emm..lomah den macam tu....heheh

dieya said...

eh.. kat ofc dieya ada sorg kakak jual kek coklat yg ada rambu ramba camtu. tapi dia tak laa panggil devil cake, dia panggil kek coklat bakar. mmg yummy!

Suzie said...

wahhh i pun ada potluck today,sempena puasa esok...nanti i update kat blog :)

~jeet~ said...

salam kak jaja, terbabas ke sini dari blog dieya ;) sy tau sebab pe dia panggil devil cake, sebab it is full and rich with chocolate, dah kek coklat, topping choc ganche lagi pastu tambah yg rambu ramba bagai, sinfully delicious, tula pasal jadi devil cake? betul tak che'gu? ;)

aZaMieTa said...

uiii.... devil cake tu cokolat dia mmg devil ohhh....! nyum! nyum! hohooo~
bln pose nnti akak jgn letak gmbo makanan yg besh2 tau. nnti den kecur plak tgk. heheheheee ;p

*selamat berpuasa kak =)

Nur Hawa Mohd Zin said...

sedapnye kak...tak kesah apa rupa kalu cokelat mmg sedap

JaJa'Z said...

dieya: akak ni bukan la peminat chocolate cake giler2..memang terliur tgk..tapi billa makan..sekeping je la..

JaJa'Z said...

kak suzie: jaja punya entry potluck blom reveal lagi...

JaJa'Z said...

jeet: ello...thanks for coming..betul la apa yang jeet cakap tu..memang kaw2 kek tu kan..tak menahan tengok....

JaJa'Z said...

azamieta: hehhe..time bulan puasa la kena tayang gambo makanan dik..hehhe baru la dugaan namanya....

JaJa'Z said...

hawa: betul tu..kemek2 pun layann...janji sedap..hehehhe

Related Posts with Thumbnails