JaJa'Z Latest Stories

Thursday, May 27, 2010

Pphewww! Lega Dah Amik Roadtax

Selamat malam semua
menguap aje jaja malam ni
rasa nak terlelap je mata
Tapi sebab ingat nak post gak satu entri maka
ku gagahi la jugak ...
.
.
Memandangkan esok cuti dan roadtax jaja pun 'mati' hari ahad ni
nak tak nak kena la pi amik jugak
lagi pun mamat kat opis insuran tu dah brapa kali tepon jaja
soh amik road tax yang dah siap dari semalam lagi
" Yer dik, balik sekolah kang, akak gi amik yer"
Balik je dari sekolah tadi terus jaja gi amik roadtax
tengah on day way pun orang insuran tu call lagi
" Yer dik, akak nak sampai dah ni"
risau bebenor kalau jaja tak dtg amik agaknya
sebab dia tau esok cuti
jaja ni pun tak la tak reti sangat kalau dah tau ahad roadtax mati kan
Tempat yang dituju ialah ke..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Stadium Darul Makmur
Kat sini la letaknya pejabat insuran kereta jaja tu
makanya terus je la jaja gi amik menda ni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Penyambung 'nyawa' kereta jaja
Lega dah hal roadtax dah settle
tapi pasal nak gi terminate insuran MNI jaja tetap
tak dapat nak settle jugak lagi
leceh betul la kalau main kena angkat2 sumpah plak ni
tak bleh ke kalau tak menyusahkan orang
ni nak kena gi beli setem hasil lagi
gi amik tandatangan akuan sumpah lagi
tu la yang membuatkan kerja jadi terbantut
nampak gayanya
cuti sekolah nanti la baru dapat settlekan semuanya
.
.
Bila dah siap hal roadtax jaja rasa macam nak ke Giant plak

Bukan nak beli apa sangat pun
saje jalan2 sambil cuci mata
dengan cari bahan2 basah nak buat sandwich sardin esok
dan bahan2 nak buat pizza malam ni
.
.
.

Lepas dekat setengah jam kat Giant
jaja pun balik la
penat sangat rasa badan ni
^_^
.
.
.

Malam ni kitorang just makan pizza je
En Zack request nak makan pizza plak dah
apa mimpi plak tekak 'orang tua' tu nak makan menda2 gitu
hehhehehe
selalunya dia nak nasi ngan ikan keli je..hehhe
layan kan je la :p
Chicken mushroom pizza, cross fries,BBQ honey chicken
ngan mushroom sup
menjadi jugak pizza 'cincai' jaja ni
main boh je bahan ikut suka2 hati, alih2 jadi and sedap plak
En Zack sampai makan 3 keping
sedap amat katanya
bangga kejap jaja
hehehhehehe
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tapi apsal pizza ni rasa dia macam biasa je ku makan sebelum ni
sebijik rasa macam pizza kat kedai je
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
LAAAAAAAAAAAAAA !!!
Pizza dari kotak ni rupanya !!!
kih kih kih
sorry la kengkawan ek
takde la teman nak menguli pizza ni
ODA SAJEEEE :p


10 Beu-T Is Talking:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

jaja

aduh..sis ketawa terbahak2 tang akhir tu..
tipu eik...kikikik


so, roadtax dah sattle...jom jalan2 jb

JaJa'Z said...

@Siti Ruhayu Ab Rahman
hhehehe..saje je nak menceriakan suasana...

jalan2 jb? tak tau la bila dapat pi sana..setakat ni sampai batu pahat je

Lelord said...

arrrr raya nanti g batu pahat tau. pasal kite pun lik bt pahat...
uwaaaa takmo raya di perantauan

JaJa'Z said...

lelord: kampung jaja bukan kat bt pahat la..itu just umah makcik..kalau raya jaja balik perak ngan penang..

Hizami Rahim said...

yesss.
nasib baik tak percaya dr awal2 lagi.
haha.
;)

JaJa'Z said...

hizami: yer ke???? tipuuuu..padahal dah percaya kannnn??

::Azura Rahman:: said...

ekeke.. baru nk mntk resepi wat pizza... haha..

jaja.. pasal roadtax+insuran tu..kalu nk mudah.. leh mntk asben kzura buatkan.. biler lg 2minggu nk mati.. inform je kzura.. x yah ler susah2 jaja nk ke sana ke mari.. kalu umah jaja dekat2 sini kami leh hantarkan..

btw, jaja dok mana erk?

JaJa'Z said...

kakzura: lah, ye ke..tak la pulak jaja tau hubby akak bleh buatkan jugak..next year la pulak ek..jaja dok kat bt 11..kat taman tunas mahkota..takde hal kalau nak amik sendiri pun..jaja selalu gi umah mak kat kg razali..

::Azura Rahman:: said...

ooo umah mak Zack erk.. parent jaja dok mana?

eh aritu jaja ada buzz kt YM kzura erk.. sorry aritu x de kt meja.. ada mesyuarat.. then terus internet down.. x dpt nk ingat id YM jaja.. silalaa buzz lg ye.. ekeke

JaJa'Z said...

dulu parent jaja dok bukit sagu..lepas mama pencen, dia terus dok kat perak..tinggal jaja je la kat sini..mujur family mertua dekat je..tahun ni raya, bleh la datang umah ok..

a'ah..ada ari tu buzz kat ym..saje je nak borak2..tapi jaja tak selalu gak ym..add jaja ok..erna_zalia1311...jgn ditanya mana dtgnya nama tu..ehehehhe

Related Posts with Thumbnails