JaJa'Z Latest Stories

Friday, February 12, 2010

Permintaan Di Kamar Tidur.. :p

Assalamualaikum
Giler dasyat punya tajuk kan...??
rilekssss...semuanya takde kena mengena dengan
18SX okeyyy...
Alkisahnya bermula malam semalam
time tu dok lepak atas katil sambil tgk 'dyesebel'
hubby plak dok layan mata nak tunggu terlelap je.....
tetiba my hubby cakap
" Ja...bila nak masak untuk abang..lama dah awak tak masak untuk abang...dok makan lauk kedai je.."
GULPPPPPP.!!!!
Tersedak kejap dengar permintaan hubby tu...
dalam hati jaja
" kesian la plak laki aku..."
*
*
*
Macam yang korang tau..skang ni kan jaja tengah dalam proses
nak kecik kan badan..
so, memang jaja jarang sangat masak untuk hubby
selalunya jaja akan masak dinner je untuk dia then kitorang makan sama2...
Masa awal2 nak start kurangkan berat ,hubby cakap
takyah la masak kalau setakat untuk dia sorang je nak makan
dia just suruh jaja beli je lauk dr kedai
Buat kotor periuk je katanya...
Jaja pun apa lagi :P
dah cakap macam tu..lagi la senang keja jaja..
Tapi bayangkan la kalau dah sebulan setengah dia dok telan lauk kedai
kita pun akan rasa muak...kan kan???
*
*
*
" Ok la bang...esok saya masak makan malam untuk abang okey..??"
Dan seperti yang dijanjikan...
malam ni kembali lah jaja 'godek2 'periuk kat dapur
balik gym petang td jaja singgah pasar malam kejap nak cari barang2 dapur
*
*
*
Menu untuk hubby malam ni
Ikan Aye (tongkol) goreng,udang goreng kicap,kuah kicap and ulam timun...
Memang simple giler tapi ni yang hubby suka....
katanya simple is great sometimes....
Jaja pun masak cukup2 untuk hubby sorang je makan
BUT
FOR ME ????!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Ikan siakap 'stim'
Ikan siakap yang blom masuk periuk kukus lagi..
*
*
Harap2 malam ni hubby akan tido kekenyangan
:p
p/s: Masa post entry ni hubby blom balik surau lagi...sbb tu ikan blom dikukus

2 Beu-T Is Talking:

junaidi a.k.a hachiroku77 said...

good idea ni.. leh praktikan ni... hehhe
sekali sekala tanya xoklan cepu emas macam ni best gak..
tak gitu bang.. akak jgn marah tau... hehehe

JaJa'Z said...

hai junaidi...hubby akak memang suka bagi soklan2 cepu mas ni...saje nak nyakat bini dia..

Related Posts with Thumbnails