JaJa'Z Latest Stories

Monday, November 9, 2009

Next Week Bebudak SPM!!!

Assalamualaikum...
Pejam celik..celik pejam
lagi seminggu student2 jaja dah nak SPM
cepat sungguh masa berlalu...
baru je lagi rasanya mengajar diaorang
topik Standard Form masa diaorang Ting 4 dulu...
*
*
*
*
Skang ni semua dok pulun
jawab soalan2 trial dr negeri2 lain
dan agak happy sebab tgk diaorang semua dah ada
peningkatan..
*
*
*
Trial last month
semua gagal...!!!
time tu terpk..salah jaja ke.??
salah bebudak ni ke???
dalam saki baki masa yang tinggal
jaja usaha dengan cikgu2 yang lain
nak tlg diaorang untuk lulus
dan seboleh2nya lulus dengan cemerlang
skang ni masing2 berlumba jawab soalan..
dapat je soalan baru..terus khusyuk masing2 mengira...*
*
*
*
selama ni kalau time buat kelas petang
masing2 bersungut
tapi skang ni siap request plak nak kelas lagi..
sampai cikgunya plak dah letih
but
untuk u allssssss
nervermind lah...
asalkan korang berjaya
*
*
*
*
Bila dah dekat2 SPM ni
teringat gelagat diaorang dulu...
jaja kiranya baru kenal rapat ngan diaorang
since last year lah..
dr form 4 and then carry bebudak ni untuk form 5 gak..
jaja paling pantang time kelas tak bawak buku and then kerja sek tak siap!!
kena lah korang..
suara ni boleh didengar kelas2 sebelah kalau time mengamuk
time tu tak kira dah sapa dengar..buat tak tau je...
*
*
*
*
Betul lah bagai dikata..
kadang2 kerja cikgu ni memang mencabar
and geram sangat kalau orang dok kata
'keja cikgu ni senang..keja separuh hari'
tapi hakikatnya
time sekolah
kita lah CIKGU
kita lah IBU BAPA
kita lah POLIS
kitalah DOKTOR
kitalah PELUKIS
kitalah TUKANG KEBUN
kitalah KERANI KEWANGAN
kitalah JURUAUDIT
ishhhh..
banyak lagi lah sebenarnya...
*
*
*
*
tapi
kena pegang pada satu hakikat
kerja kena IKHLAS
insyallah..semuanya akan berbaloi
dan
kejayaan pelajar2 kita tu lah sebagai kemanisannya...
*
*
*
*
Untuk students
5 Luhur
5 MPV
*
*
*
*
Good Luck ok...
Cikgu doakan yang terbaik untuk korang semua
dan semuanya akan berjaya
and also
to my dearest
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ADIK IPAR ku!!!
NADIA...:p
Good Luck to u too ok...

1 Beu-T Is Talking:

ikhwan said...

nadia skrg blaja kt ne ckgu????

Related Posts with Thumbnails